735852

Möt vår medarbetare Sofie Sternberg som gjorde uppsatspraktik hos oss i våras och nu sedan augusti arbetar i vår M&A och Private Equity grupp.

Varför sökte du till Baker McKenzie?

Jag har alltid varit intresserad av internationell affärsjuridik och min dröm var därför att arbeta på världens största affärsjuridiska byrå. Min första anledning var därför den internationella aspekten, att det finns så mycket möjligheter som tillkommer en arbetsplats som är så stor och global som Baker McKenzie är, vilket jag väldigt gärna ville vara en del av. Jag hade även fått ett väldigt positivt intryck av byrån när jag deltagit på events här och tyckte att de anställda verkade genuina, trevliga och roliga, samtidigt som det kändes som en modern arbetsplats, något som också är viktigt för mig. 

 

Vad fick dig att fortsätta som Associate efter din uppsatspraktik?

Jag trivdes så oerhört bra under min tid som uppsatspraktikant här så jag var helt fast besluten om att jag ville fortsätta som Associate.

Dels så var personerna som jag jobbade med, mötte i lunchrummet eller på kaffepauserna så schyssta, hjälpsamma och sociala. Jag kände direkt att den sociala miljö som finns på Stockholmskontoret passade mig perfekt. Jag tycker att personerna man arbetar med är minst lika viktiga som uppgifterna och jag märkte att den inställningen även återfanns här på kontoret. Varje måndag är det lunch med hela kontoret, löpning på tisdagar, frukost varje onsdag och varje fredag är det fika. Det är mycket som händer socialt vilket gör att man blir ett tight gäng med sina kollegor och har väldigt roligt tillsammans, något jag värderar väldigt högt.

Den andra delen var uppgifterna och arbetet jag fick utföra under min tid som uppsatspraktikant. Jag fick väldigt blandade uppgifter och möjlighet att arbeta med olika grupper. Jag tyckte arbetet var roligt och spännande samtidigt som jag verkligen fick uppleva den internationella prägel som jag hade hoppats på när jag sökte mig till Baker McKenzie. Det märks verkligen att kontoret är en del av en stor enhetlig global organisation, vilket var oerhört spännande. Vi hade folk från vårt kontor på utbyten i Amsterdam och London samtidigt som en kollega från London var här och arbetade.

Det var därför den sociala tillvaron med fantastiska kollegor, tillsammans med internationella och spännande uppgifter som fick mig att vilja fortsätta arbeta på Baker McKenzie.  

 

Hur tycker du arbetet som Associate är?

Jag trivs väldigt bra som Associate på Baker McKenzie, arbetsuppgifterna är intressanta och roliga samtidigt som jag får oerhört bra hjälp och vägledning av alla mina kollegor. Jag tycker det är roligt att komma till jobbet. Alla umgås med varandra och hjälper varandra, vi är alla ett team och det skapar verkligen en gemenskap. Uppgifterna tycker jag är väldigt varierande och kommer från alla världens hörn, eftersom byrån globalt sett har så nära kontakt så får man verkligen arbete från kollegor världen över. Under min första tid här har jag redan hunnit arbeta med mina kollegor i Chicago, Singapore, Amsterdam och Barcelona. Vidare så har jag fått fantastisk vägledning av mina Stockholmskollegor så jag har hela tiden känt att man aldrig är ensam med frågor, något som känts väldigt viktigt för mig. Det är även en väldigt avslappnad stämning där man känner att det finns en oerhörd tillit till en som arbetstagare, något som jag tycker är skönt då man inte känner onödig press. 

Utöver att själva arbetsuppgifterna är spännande och roliga så är det mycket utöver detta som bidrar enormt till att jag trivs så otroligt bra här. Det är mycket aktiviteter på kontoret som gör att man får umgås med sina kollegor i roliga sammanhang. Utöver de fasta aktiviteterna med frukost, luncher och träningspass så anordnas mycket AWs och liknande aktiviteter. Det hålls väldigt många roliga sociala events, bara sedan jag började i slutet av augusti så har jag redan hunnit vara med på fotbollsturnering, Kick-off till Åland, practice group möte i Frankfurt, bowlingkväll och EM-kval matchen på Friends Arena mellan Sverige och Spanien och tema Åre AW där vi senare gick till Icebar. Jag har gått med i Trivselkommittéen där vi ses och anordnar fester och AWs för alla på kontoret, något som alla brukar uppskatta och bidrar till att det känns som att arbeta tillsammans med sina vänner.

 

Några avslutande ord?

Att jag verkligen kan rekommendera Baker McKenzie som arbetsgivare. Jag känner på söndagarna att jag ser fram emot att komma till jobbet på måndagen, något som inte var självklart när jag pluggade på Juristprogrammet. Vi har det så roligt och socialt på kontoret och får jobba med några av världens största klienter, egenskaper som definierar jobbet på Baker McKenzie.

Teamtailor

Career site by Teamtailor