Peder Oxhammar

Peder Oxhammar

Partner, IP & Tech – Jurist

Verksamhetsbeskrivning
Peder Oxhammar är verksam inom Baker McKenzie’s Intellectual Property Group och är specialiserad på alla typer av immaterialrättsliga frågor såsom patent, varumärken, design och upphovsrätt, samt licensiering och avtalsfrågor relaterade till immaterialrätt. Han representerar klienter inom läkemedelsindustrin, försvarsindustrin, vitvaruindustrin, elektronikbranschen och entreprenörsföretag. Peder har stor erfarenhet inom intrångs- och giltighetsfrågor och har hanterat komplexa patenttvister i hela världen.

Yrkeserfarenhet
Peder arbetar på Baker McKenzie i Stockholm sedan 2012. Dessförinnan arbetade han på AstraZeneca 1998-2004, Novartis 2004-2006, patentkonsultfirman Brann 2006-2010 och Advokatfirman Oxhammar 2010-2012.

Publikationer, ranking och utmärkelser
Peder är författare till ett flertal artiklar om immaterialrätt och är ofta anlitad som föreläsare vid branschevenemang och vid Stockholms Universitet.

Utbildning m.m.
Peder erhöll sin juristexamen vid Uppsala Universitet (LL.M. juris kandidat, 1995). Han är ledamot av Sveriges advokatsamfund sedan 2012.

Pro bono och samhällsengagemang
Peder har varit styrelseledamot i Svenska Patentombuds- föreningen (SPOF) 2009-2010, och är styrelseledamot i ett antal entreprenörsföretag samt i en av Sveriges största fotbollsföreningar för barn och ungdom i Stockholm. Han är Major i Försvarsmaktens reserv.

peder.oxhammar@bakermckenzie.com

+46 8 566 177 25

Some of my colleagues

Already working at Baker McKenzie?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@bakermckenzie.com
Teamtailor

Employer branding by Teamtailor