Joakim Falkner

Joakim Falkner

Partner, Capital Markets – Jurist

Verksamhetsbeskrivning
Joakim Falkner är verksam inom Baker McKenzie’s Capital Markets Practice Group. Han är specialiserad på transaktioner inom kapitalmarknadsrätt och har en bred erfarenhet av börsintroduktioner av såväl svenska som utländska bolag. Han har också många års erfarenhet av publika och privata företagsöverlåtelser samt bolagsrätt. Joakim Falkner representerar klienter i flertalet typer av kapital-marknadstransaktioner, bl.a. emissioner av aktier och obligationer samt publik M&A. Han har biträtt klienter i kapitalmarknadstransaktioner under svensk, amerikansk och engelsk lag.

Yrkeserfarenhet
Joakim Falkner arbetade som tingsnotarie mellan 2002 och 2004 då han började på svensk advokatbyrå. 2006 anslöt han till en amerikansk advokatbyrå i Stockholm och var verksam på advokatbyråns kontor i London 2010 och 2011 innan han började på Baker McKenzie i Stockholm 2012.

Publikationer, Ranking och Utmärkelser
Joakim Falkner är utnämnd ”Leading Lawyer” inom kapitalmarknads- segmentet av IFLR1000 och även erkänd av flera andra rankinginstitut. 2008 blev han utsedd till svensk representant av Young Lawyers Committee, ett segment inom International Bar Association.

Utbildning m.m.
Joakim Falkner erhöll sin juristexamen vid Uppsala Universitet (L.L.M. juris kandidat, 2002) och har även en master vid Suffolk University i Boston, USA, 2009. Han är ledamot av Sveriges advokatsamfund sedan 2007 och Solicitor i England och Wales sedan 2012.  

joakim.falkner@bakermckenzie.com

+46 8 566 177 80

Some of my colleagues

Already working at Baker McKenzie?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@bakermckenzie.com
Teamtailor

Employer branding by Teamtailor