Linnea Back

Linnea Back

Partner, Tax – Jurist

Verksamhetsbeskrivning
Linnea Back är verksam inom Baker McKenzie's Tax Practice Group i Stockholm. Hennes verksamhet är fokuserad på omorganisationer för nationella och internationella företag, liksom för små och medelstora företag som förvaltas av deras ägare. Linnea biträder även företag i samband med skatterättsliga tvister. Linnea har tilldelats utmärkelsen Årets skattejurist 2013 av Blendows Klientbarometern i Sverige.

Linnea biträder ofta företag med skatterättsliga råd i samband med omstrukturering och omorganisation. Hon har bland annat hanterat skattefrågor i samband med noteringar på börsen, etablering av bolag i Sverige samt fusioner av bolag. Linnea biträder även klienter i ärenden som rör skatteaspekter för olika incitamentsprogram.  

Yrkeserfarenhet
Innan Linnea började på Baker McKenzie 2014 arbetade hon på andra advokatbyråer i Stockholm, och dessförinnan som skattejurist på Skatteverket (1998-2006).

Publikationer, presentationer och artiklar
Linnea är en frekvent talare på seminarier gällande skattenyheter och omstruktureringsfrågor.

Utbildning m.m.
Linnea erhöll sin juristexamen (LL.M. juris kandidat) vid Stockholms Universitet 1998. Hon är medlem av Sveriges advokatsamfund sedan 2010.

linnea.back@bakermckenzie.com

+46 8 566 177 75

Some of my colleagues

Already working at Baker McKenzie?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@bakermckenzie.com
Teamtailor

Employer branding by Teamtailor